Perfecte foundation Givenchy Eclat Matissime

 photo giv1_zpse3f0f9fd.jpg

De perfecte foundation vinden is haast voor iedere vrouw een onmogelijke zoektocht. De kleur is te licht of te donker, de textuur is zo vloeibaar dat het van je gezicht glijdt of zo dik dat het als een cake op je gezicht blijft zitten. Bedekt het wel al je onzuiverheden en donkere kringen? Glanst het of is het extreem mat? Gelukkig hebben we naast foundation ook concealer, losse poeder en compacte poeder om toch het gewenste resultaat te krijgen. Laatst kwam ik deze foundation tegen, en guess what? Hij voldeed aan al mijn eisen!

 photo giv2_zpsd5f696da.jpg

 photo giv3_zpsf817d4cd.jpg

WAT ZEGT GIVENCHY?

[disclaim]Éclat Matissime foundation is de perfecte bondgenoot voor een vlekkeloze en stralende matte teint. De vloeibare textuur legt een subtiele, luchtige sluier op de huid, die op sublieme wijze matteert en een comfortabel gevoel geeft. De huid ziet er verfijnd en glad uit, is perfect geëgaliseerd en kan tegelijkertijd vrij ademen. Besteed bij het aanbrengen extra aandacht aan de vettere huidzones op de kin, het voorhoofd en de neus.[/disclaim]

 photo giv4_zps989d1088.jpg

 photo giv5_zps10321e5a.jpg

DE VERPAKKING

Zoals je misschien ziet is dit geen fullsize verpakking. Dit is een sample, met een royale hoeveelheid van 10ml. Ook heb ik een andere Givenchy Foundation sample erbij gekocht, maar die is een stuk donkerder dus dat artikel komt pas over een tijdje online. Ik kwam dit tegen in een klein beautywinkeltje en het leek me de perfecte manier om een Givenchy foundation uit te testen. Maar ook is het super handig als reisformaat voor al je leuke tripjes! Deze verpakking is langwerpig en heeft een pompje wat ideaal werkt. Ik heb zelf de lichte kleur 03 Mat Sand. De orginele verpakking heeft een strak glanzend en zwart design.

 photo giv7_zpsd5994e18.jpg

VOOR

Op deze foto hierbeneden heb ik helemaal geen foundation oid op. Ik heb mijn huid gereinigd met de tonic van Payot, en ingesmeerd met de creme/fluide van Payot. Deze gezichtsproducten hebben mijn huid zo erg opgeknapt, echt een aanrader!  Mijn lippen heb ik omlijnd en ingekleurd  met de Givenchy Lip Rouge Pencil. Mijn huidtype is gemengd en heb hier en daar onzuiverheden en pigmentvlekken.

 photo giv6_zps40c31520.jpg

 photo giv9_zpsaef1a51d.jpg

NA

Op deze foto’s is het resultaat te zien mét foundation, links zonder flits en rechts met. Ik heb voor de rest niks extra’s aangebracht, alleen de foundation zelf. Dit heb ik met een foundationbrush gedaan, en een klein beetje geblend met mijn vingers.

 photo giv8_zpsd54abdd7.jpg

” Links met foundation zonder flits, rechts met foundation met flits ”

RESULTAAT

Oké dit is echt de beste foundation ooit! Hij is vrij licht, maar bedekt elk vlekje zó goed en zorgt voor een super egale dekkende huid, wow! Het fijne hiervan is dat ik helemaal geen concealer en minerale poeder meer hoef te gebruiken. Het effect is mat, maar eerder semi-mat, het geeft toch namelijk een glow. Hij smeert fijn uit, en 1 dun laagje is echt meer dan genoeg. Het ziet er totaal niet cakey uit, terwijl hij alles heel goed bedekt. Er zit ook nog SPF20, maar zorgt niet voor een hele bleke huid op foto’s.  Ik was ontzettend verbaasd toen ik in de spiegel keek, de Givenchy foundation heeft mijn MAC foundation die op nr.1 stond zeker verslagen. Ik wil niks anders meer :)

Ik ben hier echt, écht tevreden over! Het geeft gewoon zo een mooi resultaat, dat ik er geen genoeg van krijg! Er hangt een aardig prijskaartje aan, namelijk €46 voor 30ml. Maar als ik dan bedenk dat ik helemaal geen concealer/poeder o.i.d nodig heb, dan vind ik het dubbel en dwars waard.

Er zijn 6 verschillende kleuren verkrijgbaar, en Givenchy is te koop bij de Douglas en in hun online webshop.

52 Responses

 1. Joyce 20 maart 2013 / 11:07

  Die ziet er wel heel mooi uit! Er hangt inderdaad wel een aardig prijskaartje aan zeg. Mijn favoriet is de bb cream van Garnier :)

 2. Mattania 20 maart 2013 / 11:14

  staat je goed :D Mijn ideale foundation is de 123 bourjois foundation

 3. femketje 20 maart 2013 / 11:15

  ik vind de prijs toch wel wat te hoog.. ik ben nogsteeds hooked aan de maxfactor face finity foundation :D

 4. Mayara Esther 20 maart 2013 / 11:16

  Deze lijk me echt goed, hij dekt ook super. Als ik weer in de stad ben ga ik zeker een kijkje nemen, misschien is het wel iets voor mij (ook al mag ik van mijzelf geen foundation meer kopen).

 5. Alette 20 maart 2013 / 11:27

  Wauw, wat fijn dat je zomaar de perfecte foundation voor jouw huid hebt gevonden. Hij ziet er inderdaad erg mooi uit. De voor en na foto’s spreken voor zich

 6. Merel 20 maart 2013 / 11:29

  Fijn dat je je holy grail foundation hebt gevonden! Ik hou het voorlopig nog even bij de BB creams. Ik heb verschillende foundations gehad en heb nu nog maar één BB cream getest (die van Garnier) en ben daar al meer tevreden over dan alle foundations bij elkaar. Ik ga dus eerst even wat andere BB’s met elkaar vergelijken voordat ik het misschien ooit weer aandurf terug te gaan naar foundation ;) .

 7. Beautyjuf 20 maart 2013 / 11:38

  Wat een mooi resultaat! Fijn dat je je favo foundation hebt gevonden :-) Ik vind dat het lastigste product om te kopen en te laten matchen met mijn huid…

  • admin 22 maart 2013 / 15:00

   Ik ook! De kleuren komen altijd nét niet overeen!

 8. peggy timmermans 20 maart 2013 / 13:13

  Ik heb deze ook en vind hem erg fijn! Als je wat meer dekking wilt kan ik je zeker Lingerie De Peau van Guerlain of Forever van Dior aanraden.

  • admin 22 maart 2013 / 15:02

   Daar zal ik zeker een kijkje naar nemen, bedankt voor je advies Peggy! :)

 9. Simone 20 maart 2013 / 13:25

  Pfoeww dat is wel prijzig! Maar wat een mooi resultaat! Je huid gaat er van stralen :)

 10. ChantalAngel 20 maart 2013 / 14:21

  Ziet er heel erg mooi uit. Fijn is dat als je de perfecte hebt gevonden. Ik heb voor nu de Mac pro longwear de ik heel fijn vind. Maar ook Max Factor face finity vind ik heel fijn.

  • admin 22 maart 2013 / 14:57

   MAC Pro longwear heb ik zelf ook, alleen vlekt hij wat op mijn huid! Maar de dekking is prima :)

 11. SarahDiiamonds 20 maart 2013 / 17:04

  Ziet er goed uit, ik kan NIET zonder mijn double wear foundation van Estee Lauder!

  • admin 22 maart 2013 / 14:58

   Die moét ik proberen, gelukkig heb ik er nog een paar samples van liggen! :D

 12. Amy 20 maart 2013 / 19:24

  Ziet er goed uit! Mijn holy grail foundation is Revlon Colorstay, lekker veel dekking, haha!

  • admin 22 maart 2013 / 15:00

   Revlon is zo’n fijn merk, echt jammer dat het hier bij mij in de buurt nergens meer te koop is!

 13. Chantal 20 maart 2013 / 19:42

  Op dit moment ben ik helemaal gek op mijn BB Cream. Toch ben ik nog steeds op zoek naar de perfecte foundation.

 14. Beautytalk 20 maart 2013 / 20:56

  Ziet er inderdaad wel goed uit! Ik draag momenteel nude magique BB cream..
  Eefje

 15. Mademoiselle Sophistiqué 21 maart 2013 / 00:38

  Ziet er echt prachtig uit! Mijn ideale foundation is Estee Lauder Double Wear op dagen dat ik meer dekking wil, en Yves Saint Laurent voor een lichtere dekking met een glow. Ik ben echt verliefd op beide foundations

  • admin 22 maart 2013 / 14:59

   Prachtige luxe merken ook! Ik zei hierboven ook al dat ik die van Estee Lauder zo graag wil proberen, alleen maar positieve reacties hoor ik :)

 16. Lois Lorinde 21 maart 2013 / 06:41

  Wat fijn dat je de perfecte foundation gevonden hebt! Ziet er goed uit.

 17. Kayla 21 maart 2013 / 10:21

  Nu ben ik wel heel benieuwd naar deze foundation, lijkt me fijn!

 18. Kiss & Make-up 21 maart 2013 / 10:50

  Ik ben al een tijdje heel benieuwd naar deze foundation. Leuk om te horen dat hij het echt goed doet!

  • admin 22 maart 2013 / 14:59

   Ben er super blij mee! :D

 19. Bo 21 maart 2013 / 11:22

  Wel wat prijzig, maar hij ziet er wel goed uit!!

 20. Charlotte 21 maart 2013 / 11:54

  Ziet er goed uit maar die prijs houdt me toch een beetje tegen!

 21. Tatjana 21 maart 2013 / 14:10

  Hij is inderdaad wel prijzig, maar ziet er wel enorm goed uit!

 22. Evelien 7 april 2013 / 20:30

  Heel mooi effect, wel prijzig, maar toch fijn dat je wel waar voor je geld krijgt! Ik vind de dekking precies goed :)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>