Guerlain – La Petite Robe Noire Parfum


Mijn kennismaking met deze geur begon tijdens een geurpromotie van Guerlain in de Bijenkorf. Toen ik het strookje kreeg met deze parfum opgespoten verwachtte ik er niet veel van, maar wat was die heerlijk! Ik en mijn moeder roken er continu aan, en ik was helemaal verkocht. Mijn favoriete geur Dolce & Gabanna – The One ( alle versies ) is warm en zwoel, terwijl Guerlain – La Petite Robe Noir ( staat op nummer 2 van mijn favorieten ) juist heel vrouwelijk en zoet is. Ik kreeg hem in een gifset samen met de lipgloss in de bijbehorende kleur! 

“Ik stap er in alle vrijheid rond en mijn dansende tred laat niemand onverschillig. Het getik van mijn naaldhakken weerklinkt, mijn knipoogjes brengen iedereen van zijn stuk, mijn glimlachjes zijn veelbelovend en mijn uitstraling brengt alle harten op hol. Dat is duidelijk! Ik bezit dan ook een aantal serieuze troeven. U hoeft mijn parfum maar in te ademen wanneer ik passeer en het zal u als het ware aan de haak slaan door een betoverende aantrekkingskracht.”


Er zijn twee verschillende parfumvarianten van La Petite; eau de toilette en eau de parfum. Ik mocht zelf kiezen welke ik wilde en ik koos voor de toilette variant, omdat deze net wat meer bij mij past. Volgens de verkoopmedewerkster van Guerlain, is La Petite Robe Noire de meest uitgebreide parfumlijn van Guerlain. Je komt normaal gesproken bij dit merk niet snel een lingerie spray, deodorant, bodylotion en showergel tegen van één geur, maar bij deze wel!

Topnoten: Jasmijn, roos, groene akkoorden
Hartnoten: Kers, oranjebloesem, appel
Basisnoten: Patchoeli, witte amber, witte muskus


De verpakking is echt een plaatje om te zien: lief, roze, chique en vrouwelijk! Deze is ook net wat moderner dan de standaard Guerlain geuren, en helemaal naar mijn smaak. Het schattige zwarte jurkje op de verpakking is ook echt het symbool van de hele parfum. Een klein leuk detail is dat de dop een vorm van een hartje is, als je hem onderste boven houdt.


Nieuwsgierig geworden naar de Guerlain – La Petite Robe Noire lipgloss? Lees hier mijn review!

Ik ga de geurnoten zelf niet uitgebreid beschrijven, want door de zuurgraad van je huid ruikt dit bij iedereen anders. Spray hem de volgende keer op je pols, wanneer je bij de parfumerie bent! Het is een heerlijk zoet geurtje, dat door de kers net een mysterieus randje krijgt. Heel uniek, en totaal niet vergelijkbaar met andere zoete parfums die ik heb. Wanneer ik deze geur ruik duiken er meteen 2 woorden bij mij op: luxe en elegantie. Als het kon spoot ik hem het liefst op, op elk mogelijk kledingstuk zodat ik altijd naar de geur ruik. Het is wel een eau de toilette, deze blijft minder lang zitten dan de eau de parfum versie. Ik combineer hem daarom samen met de bodylotion van La Petite Robe Noire en zo blijft die alsnog heel de dag zitten!

Guerlain is verkrijgbaar bij alle erkende Guerlain verkooppunten zoals de Bijenkorf. De prijs van de 50ml Guerlain – La Petite Robe Noire Eau de Toilette editie bedraagt €73,00.

44 Responses

 1. Wendy 12 januari 2014 / 09:10

  Ik heb zelf de eau de parfum van LPRN. Ik vind dit zo’n heerlijke geur! De kers die hierin zit geeft inderdaad net iets extra’s.

 2. Beautydagboek 12 januari 2014 / 09:14

  Ik vind dit een heerlijke geur! Ik wilde hem vorig jaar al kopen, maar vond hem toen een tikkeltje te duur. Ik heb dit jaar Katy Perry Killerqueen gekregen en ik vind dat een hele goed dupe! Vind dat ze wel dezelfde geurnoten hebben en het is een fijne budgetversie :)

  • admin 14 januari 2014 / 10:54

   Wat een goede tip, zal hem er straks meteen bij zetten! Binnenkort ook even snuffelen daaraan :D

 3. Kayla 12 januari 2014 / 10:46

  Op dit artikel zat ik al te wachten na je review van de lipgloss. Leuk dat het een favoriet van je is geworden, de geur is ook zo lekker! De flacon is ook beeldschoon <3 Prachtige foto's heb je weer gemaakt!

 4. Marloes 12 januari 2014 / 11:26

  Lijkt me een heerlijke geur. Ik ben erg benieuwd!

 5. Melissa 12 januari 2014 / 11:47

  Lijkt me een heerlijke geur en de verpakking ziet er ook erg mooi uit!
  x

 6. Selma 12 januari 2014 / 11:53

  Dit lijkt me echt een hele lekker geur! Wil hem zelf ook graag kopen maar de prijs ligt niet echt in mijn budget, maar als ik deze geur een keertje tegen kom ga ik zeker even op sprayen! Xx

 7. Hannelore 12 januari 2014 / 12:06

  Toen ik het parfum voor de eerste keer rook sloeg het wat tegen, maar misschien moet ik het gewoon nog eens gaan testen!

  ~ Hannelore

 8. Elke 12 januari 2014 / 12:26

  Oeh, de verpakking van dat parfum pretty!

  • admin 14 januari 2014 / 10:57

   Daar was ik ook helemaal blij mee! Die is normaal gesproken ook al rond de €30!

 9. Manon 12 januari 2014 / 12:38

  Lijkt mij een heerlijke geur, ik ben benieuwd.

 10. Natasja 12 januari 2014 / 14:32

  mooi, meisjesachtig. I like it :D ga hem eens ruiken!

 11. Myrna 12 januari 2014 / 14:35

  Het is inderdaad een heel lekker parfum! Vind de flacon er ook super uitzien.

 12. Kirsty 12 januari 2014 / 15:06

  Hij lijkt me erg lekker! Ik houd wel van zoete parfums :)

 13. Deborah 12 januari 2014 / 15:25

  Deze vind ik zo enorm lekker! Die lipgloss ziet er ook goed uit!

 14. Deb 12 januari 2014 / 17:17

  Deze klinkt heerlijk! Ik heb over deze geur al zoveel goede verhalen gehoord dat ik hem zeker bij mijn eerstvolgende bezoek aan de parfumerie ga besnuffelen!

  • admin 14 januari 2014 / 10:56

   Zeker doen Deb! :D

 15. Esmée 12 januari 2014 / 18:10

  Het lijkt me een lekkere geur, ik ben erg benieuwd! x

  • admin 14 januari 2014 / 11:10

   Is die inderdaad :)

 16. Lotje 12 januari 2014 / 22:28

  Lijkt me heerlijk! Het flesje is echt heel leuk xxx

 17. DQ 13 januari 2014 / 01:59

  Geurtje lijkt me heerlijk! X

 18. Iris - TBM 13 januari 2014 / 08:54

  Het geurtje lijkt me echt heerlijk! Snel maar eens in de winkel ruiken!

 19. Just Love Life 13 januari 2014 / 09:01

  Ik vind het flesje zo leuk van deze geur! De geur zelf vind ik alleen niet zo lekker helaas

 20. Monique 13 januari 2014 / 09:25

  Wat een prachtig flesje, zo mooi klassiek. Ik ben benieuwd naar de geur!

 21. Sara 13 januari 2014 / 14:20

  De flacon is meer dan prachtig ♥ Ik wil hem ook graag hebben ♥

  Liefs, Sara.

  • admin 14 januari 2014 / 11:09

   Ik heb hem ook staan op mijn make-up tafel, zo mooi!

 22. Iris 13 januari 2014 / 17:00

  Ik ben benieuwd! Ga hem snel eens ruiken!

 23. Nicky 16 januari 2014 / 22:15

  Deze is zoooo heerlijk! Is toch wel mijn favoeriet… echt een aanrader.

 24. robin 19 januari 2014 / 20:19

  heerlijk is die hé <3 ik wil trouwens ook nog steeds dat champs elysees parfum van Guerlain XD

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>